Jury van de Boekenuil begint met oogst te lezen

De volledige jury van de Gouden Boekenuil is bekendgemaakt. Juryvoorzitster Phara de Aguirre krijgt het gezelschap van literaire recensenten Wim Brands, Elsbeth Etty, Marc Reynebeau, Roderik Six en Frederick Vandromme. Zij stellen tegen januari een longlist van twintig titels samen.

De jury van de Gouden Boekenuil, de opvolger van de Gouden Uil, is intussen begonnen met het lezen van de werken. De Aguirre krijgt daarvoor de hulp van NRC-redactrice Elsbeth Etty, VPRO-presentator Wim Brands, Humo-recensent Frederick Vandromme, Cutting Edge-redacteur Roderik Six en De Standaard-redacteur Marc Reynebeau.

Alle juryleden benadrukken dat ze het niet alleen een eer maar ook een luxe vinden om de literaire oogst van 2011 te moeten lezen. In januari stellen ze een longlist (twintig titels) samen, in februari volgt de shortlist (vijf titels). De Gouden Boekenuil is 25.000 euro waard en wordt op 5 mei uitgereikt.