"Mies Bouwman positiefste Nederlander ooit"

Mies Bouwman is verkozen tot de positiefste Nederlander aller tijden. Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de Stichting Nederland Positief werd gehouden onder tweeduizend Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Bouwman wordt gewaardeerd vanwege haar enthousiasme, gedrevenheid en betrokkenheid. Ook de charismatische wijze waarop de 81-jarige presentatrice zich inzet voor goede doelen en de warmte die Bouwman uitstraalt worden geroemd. Stichting Nederland Positief liet het onderzoek uitvoeren in het kader van de Nederland Positiefdag, die dinsdag voor de vijfde keer plaatsvindt.

Bouwman was van 1951 tot 1993 op de Nederlandse tv te zien. Ze prestenteerde 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas, maar haar doorbraak kwam er met de liefdadigheidsactie "Open het dorp" in 1962. Andere programma's met haar zijn "Eén van de acht", "In de hoofdrol", "Noord-Zuid" (met Johan Anthierens) en de talkshow "Mies".