"Winehouse kan niet het beste van zichzelf geven"

De Britse zangeres Amy Winehouse schrapt haar optredens in Istanbul en Athene. Winehouse werd gisteren tijdens een concert in Belgrado getrakteerd op boegeroep. Ze kwam toen ruim een uur te laat, strompelde op het podium en mompelde eerder dan te zingen. De Servische pers noemde de start van haar Europese tournee "schandalig" en "rampzalig".
Amy Winehouse tijdens een concert in Brazilië in januari.

Twintigduizend fans in Belgrado hadden zich het concert van Winehouse wellicht anders voorgesteld. De 27-jarige zangeres daagde bijna 1,5 uur te laat op, had zichtbaar moeite om zich overeind te houden op het podium en vergat tijdens het zingen verschillende keren haar tekst. Op een gegeven ogenblik liet ze ook haar microfoon vallen en verraste ze haar band door gewoon te verdwijnen.

Het publiek pikte de fratsen niet en trakteerde Winehouse op boegeroep. Een aantal fans stapten uit woede ook op. Velen hadden 45 euro betaald voor een concertticket. Nu laat Winehouse weten de volgende twee concerten (Istanbul en Athene) te annuleren, omdat ze "niet het beste van zichzelf kan geven".

Winehouse deed recent nog een poging om af te kicken van haar drugs- en drankverslaving. Haar Europese tournee zou een nieuwe start moeten inluiden. Het hotelpersoneel in de twaalf steden die Winehouse aandoet, zou instructies hebben gekregen om de drank uit de minibar te verwijderen. Roomservice mag ook geen alcohol bezorgen.

Meest gelezen