NAVO geeft fout bombardement in Tripoli toe

De NAVO heeft toegegeven dat er in de Libische hoofdstad Tripoli burgerslachtoffers zijn gevallen bij een fout bombardement. Het is lang niet de eerste keer dat de NAVO vergissingen moet toegeven.
Het Libische regime gaf deze foto vrij van het bombardement.

Gisteren waren er beschuldigingen over en weer. Volgens het regime van kolonel Moe'ammar al-Khaddafi bombardeert de NAVO lang niet alleen militaire doelwitten. Het bondgenootschap beschuldigde Khaddafi er daarom van dat hij soldaten laat vechten vanuit scholen, moskeeën en ziekenhuizen.

Nu geeft de NAVO toe dat er burgerslachtoffers zijn gevallen bij een vergissing bij een bombardement. De troepen wilden een raketinstallatie bestoken. Door een defect in het wapensysteem bij de vliegtuigen is een projectiel afgeweken en raakte het een ander doelwit. Volgens het Libische regime zijn daarbij negen doden gevallen, onder wie vijf mensen van dezelfde familie.

Het is lang niet de eerste vergissing van de NAVO bij de aanvallen. Gisteren moest het bondgenootschap ook al toegeven dat er per ongeluk rebellen waren bestookt in het oosten van het land.