Politie valt binnen op illegale fuif in Hoeilaart

In Hoeilaart heeft de politie vannacht rond 2.30 uur een einde gemaakt aan een illegale raveparty op het terrein van de oude paardenrenbaan van Groenendaal aan de rand van het Zoniënwoud. Enkele honderden jongeren waren samengekomen in een bouwvallig pand op het domein.

De politie oordeelde dat de situatie te gevaarlijk was en besliste om de fuif te laten stilleggen. Tientallen politiepatrouilles uit de hele provincie Vlaams-Brabant werden opgetrommeld om te helpen het pand te ontruimen. De politiekorpsen hebben eerst het hele terrein omsingeld en zijn dan op de fuif binnengevallen. Ze hebben alle fuifgangers begeleid naar het station van Hoeilaart en uiteindelijk was iedereen weg rond 4.30 uur. De evacuatie verliep zonder noemenswaardige problemen.