Politie zet traangas in tegen "Verontwaardigden"

In de Brusselse gemeente Elsene hebben ruim 400 mensen betoogd tegen "het politieke en economische systeem" en daarbij is het tot incidenten gekomen tussen de politie en de "Verontwaardigden".

De zogenoemde "Verontwaardigden" protesteren tegen een te liberaal Europa. Ze eisen meer sociale maatregelen.

De groep is geïnspireerd door de protestbeweging van de jongeren in Spanje. Zij vinden dat hun generatie het slachtoffer is van de bankencrisis. In onder meer Parijs en Madrid kwamen duizenden betogers op straat.

In Brussel waren er ruim 400 manifestanten. Ze waren van plan om op te stappen naar de gebouwen van de Europese Unie. Maar het kwam tot incidenten met de politie. Een kwartier na de start van de optocht heeft de politie traangas ingezet. De betogers gooiden projectielen naar de agenten.