Vrouw krijgt vier maanden cel voor koeienfraude

In Knesselare heeft een 59-jarige vrouw vier maanden cel gekregen en een boete van 11.000 euro. In 2009 had ze vier koeien op haar weide staan die eerder gestolen werden.

De correctionele rechtbank van Gent heeft een 59-jarige vrouw uit Knesselare veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 11.000 euro. De landbouwersvrouw had in 2009 vier koeien op haar weide staan die eerder gestolen werden. Ze heeft de dieren later verborgen en hen een oormerk gegeven.

De vrouw zou niet beter geweten hebben omdat haar man de dagelijkse leiding heeft over de boerderij. Maar die zat op dat moment in de cel voor hormonenhandel. Aanvankelijk werd de vrouw er ook van verdacht de koeien gestolen te hebben, maar vandaag werd ze enkel veroordeeld voor heling en fraude.