Elke maand 26.000 nummerplaten afgekeurd

De autokeuringsstations keuren elke maand zo'n 26.000 nummerplaten af omdat de platen niet of slecht leesbaar zijn. Sinds vorig jaar controleert de autokeuring veel strenger op de leesbaarheid van nummerplaten.

Veel bestuurders maken hun nummerplaat bewust onleesbaar, vaak om te ontsnappen aan de snelheidscontroles. De bestuurders schuren bijvoorbeeld de verf af van het kenteken zodat sommige letters of cijfers maar gedeeltelijk zichtbaar zijn. Of de bestuurders laten de nummerplaat bewust vuil.

De bestuurder van de auto waarvan de nummerplaat is afgekeurd, moet zelf een nieuwe nummerplaat op de auto plaatsen. Als het gaat om de nummerplaat vooraan de auto, kan dit in verschillende winkels. Als het gaat om de officiële nummerplaat achteraan de auto, moet er een volledig nieuwe plaat worden aangevraagd en krijgt de bestuurder dus een nieuwe letter-cijfercombinatie.

Meest gelezen