Studenten acteren in zelfgeschreven musical

In Gent is "Toptalent" voorgesteld, een musical die een dertigtal studenten uit kunstopleidingen hebben geschreven en tijdens de Gentse Feesten zelf zullen spelen. Ze krijgen daarbij wel professionele begeleiding.

Voor het project Musicallabo werd een dertigtal studenten uit Vlaamse en Nederlandse kunstopleidingen geselecteerd om zelf een musical te maken. De studenten hebben de tekst, muziek, regie, choreografie en de uitvoering zelf op poten gezet, weliswaar met begeleiding van musicalregisseur Frank Van Laecke, componist Dirk Brossé en danser en choreograaf Joris De Beul.

De première van "Toptalent", een musical over een talentenjacht op televisie, vindt plaats op 18 juli in Capitole Gent. Het gaat om een initiatief van de vzw Musical van Vlaanderen en het Koninklijk Conservatorium Gent.

Meest gelezen