Al 20.000 tickets voor nachtelijke "Potter" de deur uit

In België zijn er voor de middernachtvertoningen van "Harry Potter and the deathly hallows - part 2" in voorverkoop al 20.000 tickets verkocht. Het laatste deel gaat op woensdag 13 juli in première en wordt in verschillende zalen al in de nacht van dinsdag op woensdag vertoond.

In de aanloop naar de première van de laatste film wordt in Kinepolis in Brussel ook een Pottermarathon gehouden, waar al meer dan 600 fans een ticket voor gekocht hebben. Om 23.59 uur vannacht wordt "Harry Potter and the philosopher's stone" als eerste film vertoond.

"Harry Potter and the deathly hollows - part 2" vertelt het verhaal van de ultieme confrontatie tussen de tovenaarsleerling en Lord Voldemort. Het is de eerste film in de reeks die zowel in 2D als in 3D wordt uitgebracht.