Assad-aanhangers vallen ambassades aan

In de Syrische hoofdstad Damascus hebben aanhangers van president Bashar Al-Assad de Amerikaanse en Franse ambassades bestormd. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er werd wel in de lucht geschoten.

Vanmiddag is een menigte betogers verzameld voor de Amerikaanse ambassade in Damascus. Daarna zijn de manifestanten de ambassade binnengetrokken. Ze zijn inmiddels weer vertrokken.

De VS is erg boos over de schending van hun diplomatieke missie in Syrië, niet enkel op de betogers, maar ook op de Syrische politie die erg traag en inefficiënt zou zijn opgetreden.

Kort daarop kwam het bericht dat ook de Franse ambassade werd bestormd door groepen betogers. De aanval mislukte omdat Franse militairen in de lucht schoten.

Het Syrische regime heeft nog niet gereageerd op de acties, maar algemeen wordt aangenomen dat die met toestemming van de overheid uitgevoerd werden. Blijkbaar is het Assad-regime erg boos omdat vorige week de Amerikaanse en Franse ambassadeurs een bezoek hebben gebracht aan de opstandige stad Hama.

Nog vandaag zou het Syrische leger met veel machtsvertoon zijn binnengetrokken in de centrale stad Homs. Ook daar zou er zijn geschoten en zouden mensen worden opgepakt.