Dronken bestuurder doorboort gevel boerderij

In Ranst is een dronken bestuurder dwars door een gevel van een boerderij gereden. De bewoners van de woning, een koppel met twee kinderen, lagen op dat moment te slapen en kwamen er met de schrik vanaf.

De bestuurder van een Audi A6 miste omstreeks 4.30 uur een bocht in de Kantonbaan in Ranst. De auto reed rechtdoor en belandde in de gevel van een gerestaureerde boerderij.

De bewoners lagen te slapen en werden opgeschrikt door de klap. De schade aan de woning is zeer groot. De brandweerkorpsen van Lier en Zandhoven kwamen ter plaatse om de woning te stutten. 

De bestuurder van de auto was volgens een van de bewoners duidelijk dronken. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een brandweerman moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij kreeg een vallend betonblok op zijn schouder.

Het is de tweede keer dat een auto de bewuste bocht mist. De vorige keer kwam de auto in de voortuin van de boerderij terecht. Toen hebben de bewoners een verkeersdrempel laten plaatsen vlak voor de bocht, maar dat kon het ongeval van afgelopen nacht blijkbaar niet voorkomen.