GvA: "Vreemde 11 juli. Geen reden tot feesten"

Bijna alle kranten hebben aandacht voor de Vlaamse feestdag en de houding van de N-VA en CD&V. De accenten verschillen wel.

Het Laatste Nieuws en De Morgen zijn bijzonder kritisch voor De Wever, die volgens hen polariseert en zelf geen alternatief biedt, én voor CD&V, die zich opstelt als wieltjeszuiger van de N-VA. Beide kranten hebben het ook over de zwakte van de tegenstanders van De Wever.

De Standaard noemt de oproep van Kris Peeters om de formateursnota aan te passen een laatste strohalm. Als zo'n aanpassing er komt, kan het "ja maar"-kamp bij CD&V het laken definitief naar zich toe trekken.

Het Belang van Limburg speculeert over nieuwe verkiezingen en vraagt zich af of Elio Di Rupo's TV-optredens eigenlijk de start waren van zijn verkiezingcampagne. Gazet van Antwerpen zegt dat het vandaag een vreemde 11 juli is. Er is geen reden tot feesten.

Bij de Franstalige kranten heeft La Dernière Heure het erover dat De Wever alles ondergraaft. Le Soir en La Libre Belgique hopen nog op een constructieve houding bij de Vlaamse partijen.