Kilo's cocaïne onderschept in Zeebrugge

In de haven van Zeebrugge heeft de gerechtelijke politie twee grote drugsvangsten gedaan. Vorige week vrijdag onderschepten de speurders 35 kilogram cocaïne. De drugs zaten in een container afkomstig uit Rotterdam.

De drugs waren niet echt verstopt, maar lagen in de container tussen een aantal dozen bananenpulp. Oorspronkelijk kwam de lading uit Ecuador. Het parket vermoedt dat de cocaïne bestemd was voor Rotterdam, maar dat de koerier om onduidelijke redenen niet kwam opdagen. De lading werd vanuit Rotterdam naar Zeebrugge gevoerd.

Vorige week maandag werd een nog grotere hoeveelheid drugs ontdekt. In een lading van verpakkingsdozen voor tonijn zat 150 kilogram cocaïne verstopt. Die lading kwam ook uit Zuid-Amerika. Er is toen één persoon opgepakt die bezig was met de dozen uit het voertuig te halen.