Ook onfrisse praktijken bij Sun en Sunday Times

Het afluisterschandaal rond de krant News of the World breidt nu ook uit naar de kwaliteitskrant The Sunday Times en de andere schandaalkrant The Sun. Ook zij hebben zich schuldig gemaakt aan illegale praktijken en de vorige Britse premier Gordon Brown was een van hun slachtoffers.

Een man die voor de The Sunday Times werkte, heeft zich voorgedaan als Gordon Brown en hij heeft zes keer geprobeerd om toegang te krijgen tot diens bankrekening.

Volgens The Guardian is The Sun er in geslaagd om informatie te krijgen over de zieke zoon van de Browns toen hij vier jaar oud was. Die informatie is gepubliceerd door de The Sun, zonder dat de Browns dat wisten of wilden en ook voor dat die ziekte bevestigd was.

Een privédetective zou ook een politieagent betaald hebben om informatie over Brown te lekken, en bij de boekhouder van Brown zijn blijkbaar belastinggegevens gehackt.

Niet alleen het opgedoekte News of The World, maar ook The Sunday Times en The Sun zijn onderdeel van News International, de groep van krantenmagnaat Rupert Murdoch.

Brown geschokt

De Browns hebben al gereageerd op het nieuws: Gordon Brown zei geschokt te zijn door de omvang van de illegale praktijken en de schending van zijn privacy.

Ook andere politici hebben met afschuw gereageerd. Intussen doet in Groot-Brittannië het gerucht de rond dat Murdoch al zijn Britse kranten van de hand zou doen om zijn tv-imperium te redden.