Opnieuw overval op een café in het Leuvense

De voorbije nacht is op de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee een café overvallen. Het gaat al om de vijfde overval op een café in een drietal weken tijd. Het is niet duidelijk of er bij de overval iets is buitgemaakt.

De overval vond plaats kort na middernacht. De uitbater had net de voordeur gesloten en maakte zich op om naar huis te gaan toen een gewapende man de deur instampte. De uitbater vluchtte naar een ruimte achteraan het café, sloot zich daar op en belde naar zijn echtgenote. Die verwittigde op haar beurt de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, had de overvaller al de benen genomen. Het gerechtelijk lab en de federale gerechtelijke politie van Leuven kwamen ter plaatse. Aan die laatste kon de café-uitbater een summiere beschrijving geven van de overvaller. Het zou gaan om een man van ongeveer 1,70 meter groot die in het zwart gekleed was. Of de overvaller een medeplichtige had, kon de café-uitbater niet zeggen.

Het is al de vijfde overval op een café in en rond Leuven in drie weken tijd. Café La Paz werd tweemaal overvallen op 20 juni en 3 juli, en tussen die twee data werden ook cafés op het Damiaanplein in Leuven en langs de Naamsesteenweg in Heverlee overvallen. Het ging telkens om één overvaller en een medeplichtige die de vluchtwagen bestuurde.