Alle veroordeelden in zaak-Cools op vrije voeten

Alle veroordeelden van de moord op gewezen PS-voorzitter André Cools zijn op vrije voeten. Domenico "Mimo" Castellino, die enkele dagen geleden vrijkwam, was de laatste. Pino Di Mauro, de organisator van de moord, is immers al meer dan een jaar voorwaardelijk vrij, zo kwam de RTBF te weten.
Pino Di Mauro tijdens het proces in 2004

Di Mauro werd tijdens zijn proces in 2004 tot 20 jaar cel veroordeeld. Hij werd destijds veroordeeld voor het bewapenen van de gerekruteerde Tunesiërs die de moord moesten uitvoeren. Ruim een jaar geleden werd hij in voorwaardelijke vrijheid gesteld, zo is nu dus uitgekomen. Di Mauro, die elke betrokkenheid altijd ontkend heeft, had toen iets meer dan een derde van zijn straf uitgezeten.

De zoon van André Cools is naar eigen zeggen verbaasd over de vrijlating. Hij werd dan ook niet gewaarschuwd door de instanties. Van de zes betrokkenen die in België veroordeeld werden, zit nu niemand meer in de gevangenis.

De Waalse politicus André Cools werd op 18 juli 1991 doodgeschoten voor het appartement van zijn vriendin.