Clinton: "Bewind Assad is niet meer wettig"

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is het bewind van de Syrische president Bashir Al Assad niet meer wettig, omdat hij de hervormingen die hij had beloofd, niet heeft doorgevoerd.

Clinton zei dat na een ontmoeting met de Europese Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid, Catherine Ashton. Volgens Clinton heeft Assad (grote foto) de steun van Iran gezocht om zijn volk te onderdrukken.

Voor de tweede dag op rij wordt de Franse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus aangevallen door pro-overheidsmanifestanten (kleine foto).

Gisteren waren er al aanvallen op de Franse én ook op de Amerikaanse ambassade. Er is veel materiële schade. Zowel Washington als Parijs reageren verontwaardigd. Ze willen dat diplomatieke diensten worden beschermd. Het regime van president Assad moet ook luisteren, zeggen ze, naar de eisen voor hervormingen van de demonstranten.