Ex-gitarist van Motörhead Michael Burston dood

De Britse gitarist Michael Burston is het voorbije weekend op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Burston was van 1984 tot 1995 lid van de Britse rockgroep Motörhead.

Gitarist Michael Burston werd in 1984 samen met gitarist Phil Campbell aangenomen als gitarist van Motörhead. Burston en Campbell moesten het vertrek van "Fast" Eddie Clarke doen vergeten.

Michael Burston kreeg de bijnaam Würzel. De gitarist speelde mee op negen albums van Motörhead, onder meer op de klassiekers "Orgasmatron" (1986), "1916" (1991) en "Bastards" (1993). Na de opname van het album "Sacrifice" hield hij het bekeken bij de band van Lemmy Kilmister in 1995.

Motörhead ging daarna door als trio, met zanger en bassist Lemmy Kilmister (foto) drummer Mikkey Dee en gitarist Phil Campbell. Michael Burston legde zich daarna toe op het maken van onder meer ambientmuziek. Hij heeft nog een tijd in Gent gewoond en speelde de voorbije jaren als gast mee op enkele concerten van Motörthead.