Judi Dench blij met prijs uit Japan

De Britse actrice Judi Dench en de Britse beeldend kunstenaar Anish Kapoor worden in oktober onderscheiding met een Praemium Imperiale Award. De namen van de laureaten van de prestigieuze Japanse cultuuronderscheiding werden in Londen bekendgemaakt.

De laureaten van de Praemium Imperiale Award werden bekendgemaakt tijdens een receptie op Buckingham Palace. De koningin feliciteerde de laureaten van de onderscheiding.

"Ik ben helemaal overweldigd. Ik heb twee keer opgetreden in Japan met de Royal Shakespeare Company en heb er heel wat goede vrienden gemaakt", reageerde Judi Dench.

Ook de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola, de Mexicaanse architect Ricardo Legoretta en de Japanse dirigent Seiji Ozawa krijgen een Praemium Award. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van meer dan 130.000 euro verbonden.