Neptunus viert 1e verjaardag sinds ontdekking

De planeet Neptunus is voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 volledig rond de zon gedraaid. De verste planeet van ons zonnestelsel kan nu aan een nieuwe ronde beginnen.

"Op 12 juli 2011 bereikt de planeet Neptunus een positie aan de hemel die overeenkomt met de positie waar de planeet zich bevond toen die tijdens de nacht van 23 op 24 september 1846 in Berlijn werd ontdekt door de Duitse astronoom Johann Galle samen met zijn assistent Heinrich d'Arrest", zo staat er op de website van de volkssterrenwacht Mira.

Sinds Pluto in 2006 werd gedegradeerd tot dwergplaneet is Neptunus de planeet die het verst van de zon verwijderd is. Neptunus werd in 1846 ontdekt en begint nu aan een tweede rondje. Over 164,79 jaar kan de planeet een tweede kaarsje uitblazen.