VT4 en VTM strijken de plooien glad

VT4 en VTM hebben hun geschil over het gebruik van beelden van het interview met voormalig bisschop Roger Vangheluwe bijgelegd. Op 14 april pakte VT4 uit met een exlusief interview met de pedofiele bisschop in Frankrijk. VTM nam even na de uitzending van de beelden in "Vlaanderen vandaag" een deel van het interview over in "Het nieuws".

SBS, het moederbedrijf van VT4, pikte het niet dat VTM de beelden zonder toestemming en zonder betaling overnam. VT4 kondigde kort na het incident gerechtelijke stappen en een klacht bij de Raad van de Journalistiek aan.

VT4 was bovendien niet te spreken over de "valse beschuldiging" dat VT4 onder de naam van VTM een satellietwagen had besteld in Frankrijk.

Het conflict is nu van de baan. "De exclusieve "Vlaanderen vandaag"-beelden werden wereldwijd door verschillende zenders aangekocht aan geldende markttarieven, ook de VMMa (moederholding VTM) heeft een gelijkaardige overeenkomst gesloten met SBS Belgium. VMMa en SBS Belgium sluiten hiermee deze zaak dan ook af en werken als ambitieuze collega's en concurrenten verder in de boeiende Vlaamse nieuwsarena."