"Verdorie, ik heb mezelf neergeschoten"

De Amerikaan Derek Grebner wilde op YouTube zijn schietkunsten demonstreren, maar voor hij het goed en wel besefte vuurde hij met zijn pistool op zijn eigen been. De man plaatste het filmpje op YouTube om andere wapenliefhebbers te waarschuwen voor nalatigheid.

Op zijn YouTube-profiel omschrijft de man zichzelf als een "onprofessionele wapenliefhebber en een komiek." Voor zijn pijnlijke blunder heeft hij een logische uitleg: "Enkele uren eerder was ik aan het oefenen met een ander type van vuurwapen. Ik dacht verkeerdelijk dat ik nog steeds hetzelfde pistool vasthad. Met als gevolg dat ik op mezelf schoot toen ik de beveiliging wilde verwijderen."

De man verklaart dat hij van niemand medelijden wil. "Ik wil niet uitgelachen worden. Met mijn video wil ik gewoon waarschuwen dat vergissingen met vuurwapens slecht kunnen aflopen. Veiligheid is in het belang van iedereen."

Hoewel uit sommige reacties op de video blijkt dat enkele mensen twijfelen aan de echtheid van het incident, beweert Grebner dat hij wel degelijk zichzelf heeft neergeschoten. De kogel ging zijn lichaam binnen via zijn dij om er langs zijn knie weer uit te komen. Nog volgens de man slaagde hij erin om het bloeden te stoppen voor de ziekenwagen arriveerde.

lees ook