Hamburger ligt Michelle Obama zwaar op de maag

Een bezoek maandag aan een hamburgertent zal Michelle Obama nog een tijdje figuurlijk op de maag liggen. De First Lady bestelde in een nieuw fastfoodrestaurant in Washington onder meer een hamburger, frieten en cola. Helaas voor haar was een journalist van The Washington Post getuige van de bestelling. Obama – die al jaren ijvert voor gezonde eetgewoonten – werd plots voorpaginanieuws.

De presidentsvrouw bestelde in het restaurant van fastfoodketen Shake Shack een “ShackBurger”, frieten, een chocoladeshake en een cola, terwijl buiten op straat haar veiligheidspersoneel een oogje in het zeil hield, zo schrijft The Washington Post. Een optelsom van de calorieën leert dat ze een maaltijd bestelde van ongeveer 1.700 kilocalorieën. "Maar”, schrijft de krant, “het is niet zeker of ze alles zelf heeft opgegeten."

Dat Michelle Obama een voorliefde heeft voor frieten, is genoegzaam bekend. In een eerder interview vertelde ze al dat ze een “obsessie” had voor frieten. “Dat kan geen kwaad, zolang ik het maar af en toe eens eet”, aldus de First Lady. Op het recentste incident wilde ze geen commentaar kwijt, toch krijgt ze – ondanks de kritiek – steun uit onverwachte hoek.

ABC News sprak met enkele diëtisten en zij waren unaniem in hun oordeel: “Het kan echt geen kwaad om je af en toe eens te laten gaan in een fastfoodrestaurant. Op voorwaarde dat je het weinig eet, vormen frieten en hamburgers geen gevaar voor de gezondheid.” Volgens diëtiste Connie Diekmanis is dat het grote probleem van veel Amerikanen: “Ze eten meer fastfoodgerechten dan goed is voor een mens.”

Intussen is het niet Michelle Obama zelf die zich moet verdedigen, maar wel The Washington Post, de krant die het verhaal publiceerde. In verschillende kranten wordt de vraag gesteld wat het maatschappelijk belang is van een presidentsvrouw die hamburgers bestelt. In een poll op de website van de Huffington Post wordt zelf de vraag gesteld of dit het “domste nieuwsfeit ooit is.”

lees ook