Inboedel van Opel Antwerpen snel verkocht

De inboedel van de gesloten Opelfabriek in Antwerpen is volledig verkocht, en dat in vijf maanden tijd. Het materiaal werd vooral opgekocht door Europese en Aziatische bedrijven.

De fabriek van Opel Antwerpen sloot eind 2010 definitief de deuren. Er stond nog materiaal dat vooral werd gebruikt voor de productie van de Opel Astra.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om de hele infrastructuur met alles erop en eraan te verkopen aan een Chinese investeringsgroep, maar dat idee werd door het industriële verkoopbedrijf Maynards afgevoerd omdat de transactie te lang zou duren. De inboedel werd in verschillende pakketten opgesplitst, zodat de gebouwen tegen juli 2011 leeg zouden raken. Dat was een uitdrukkelijke wens van Opel.

Al die pakketten raakten in vijf maanden tijd verkocht, vooral aan Europese en Aziatische verdelers. De verkoop ging vlot omdat er een grote vraag is naar drukpersen en ander productiemateriaal vanuit economische groeilanden.