Luc Van den Bossche verlaat Brussels Airport

De voormalige socialistische politicus Luc Van den Bossche verlaat dit jaar Brussels Airport en gaat werken bij het financiële dienstenbedrijf Optima. Hij is daar al drie jaar lid van de raad van bestuur, nu wordt hij voorzitter van het directiecomité.

Optima heeft recent een bod uitgebracht op de Ethias Bank. Volgens De Standaard zal Van den Bossche verantwoordelijk worden voor de operationele uitbouw van die nieuwe bankpoot.

Van den Bossche staat al acht jaar aan het hoofd van de nationale luchthaven, eerst als bedrijfsleider, daarna als voorzitter. Daar neemt hij nu ontslag.

Eerder vandaag was er sprake van dat Van den Bossche bij Brussels Airport een "superloon" zou gaan verdienen. In een gesprek met het persagentschap Belga benadrukt hij dat het salaris waarvan sprake, een voorstel is van de hoofdaandeelhouder, Macquarie Airports. "Ik heb dat zelf nog niet gekregen, elektronisch noch op papier", aldus Van den Bossche. "Het is wel zo dat men weet dat ik het bedrijf wil verlaten voor een job in een totaal andere sector en dat men mij wil overtuigen te blijven, maar dat zal niet lukken".

Normaal gezien zou Van den Bossche tot eind dit jaar bij Brussels Airport blijven, "maar als men begint politieke spelletjes te spelen, ben ik geneigd te zeggen dat het rapper mag".