Nederland helpt bij onderzoek Outlaws-moorden

Nederland gaat meehelpen bij het onderzoek naar de drievoudige moord in Maasmechelen van twee maanden geleden. Het Openbaar Ministerie in Nederlands Limburg heeft een verzoek gekregen van de Belgische justitie. Bij de schietpartij kwamen twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws om het leven.

Al snel nadat de lichamen van de 3 mannen aangetroffen waren in de de Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen, rees het vermoeden dat het ging om een afrekening tussen de Outlaws en de rivaliserende motorbende Hells Angels. Vorige maand werden twee mannen uit Genk opgepakt en aangehouden. Ze hebben banden met de Hells Angels.

Bij de moord op de drie mannen zou ook een vierde man gewond zijn geraakt. Hij zou volgens Justitie mogelijk naar Nederland gevlucht zijn. Het gaat om een 51-jarige man uit As die lid is van de Hells Angels. Voorlopig is hij onvindbaar. Enkele dagen geleden nog werd een opsporingsbericht verspreid.