Parket vervolgt fraude bij kabinet-Moerman

Het parket van Brussel heeft het onderzoek naar fraude op het kabinet van voormalig minister Fientje Moerman (Open VLD) afgerond. Volgens het onderzoek zijn er strafbare feiten gepleegd. De raadkamer moet nu beslissen of de zaak voor de rechter komt.

Het was Rudy Aernoudt, de kabinetschef van Moerman, die de zaak in 2007 aan het licht had gebracht. Moerman moest ontslag nemen uit de Vlaamse regering. Het gerechtelijke onderzoek werd nooit tegen haar gevoerd, wel tegen mensen van haar kabinet.

Het onderzoek is nu afgerond en er is sprake van strafbare feiten, zo schrijft De Tijd vandaag. Volgens het parket gaat het om valsheid in geschrifte en het samenspannen van personen met openbaar gezag bij de toekenning van een contract met een consultancykantoor. Het parket oordeelt dat het consultancykantoor en een beleidsadviseur van Moerman, Guy Serraes (Open VLD), onder een hoedje hebben gespeeld. De toekenning van het contract was doorgestoken kaart.

Het parket wil het consultancykantoor, een van de oprichters van het kantoor en Serraes nu vervolgen. De raadkamer moet beslissen of de zaak voor de rechter komt.