Topchef Peter Goossens moet rusten

Topchef Peter Goossens moet het de komende maanden wat kalmer aan doen. "Televisieprogramma's opnemen, een eigen kookzender starten en een toprestaurant runnen: zelfs voor een beer als Peter wordt het te veel", zegt zijn vrouw Lieve Goossens in de Coreliokranten.

De chef-kok van restaurant Hof van Cleve werd in mei onwel in Italië. "Overmand door de hitte", klonk het toen. De dokters vonden niets abnormaals, maar volgens zijn vrouw speelde toen wellicht vermoeidheid mee.

De voorbije jaren was Peter Goossens alomtegenwoordig in verschillende televisieprogramma's als "Mijn restaurant", "De beste hobbykok van Vlaanderen" en "De keuken van de meester" en startte hij de kookzender Njam!. Daarnaast runt hij al sinds 1992 zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.

"Zelfs een beer als Peter kan zo een berg werk niet blijven verzetten", meldt zijn vrouw in de Coreliokranten. Zijn restaurant gaat volgende week voor enkele weken dicht en na de zomervakantie pikt de kok de draad weer op. "Peter zal niet minder, maar anders gaan werken. Hij blijft actief voor tv en in zijn restaurant, maar hij zal tussendoor minder opdrachten aannemen", besluit Lieve Goossens.