Topverdieners leveren in bij de BBC

De BBC heeft voor het eerst details gegeven over de toplonen van zijn werknemers in het jaarrapport van de Britse openbare omroep. Het voorbije jaar hebben 19 mensen meer dan een half miljoen pond (565.000 euro) verdiend voor hun werk bij de BBC.

Het voorbije jaar kregen 19 presentatoren bij de BBC meer dan 500.000 pond. Een jaar eerder waren er 21 presentatoren die meer dan 500.000 pond verdienden. Twee grootverdieners stapten vorig jaar op bij de BBC en gingen aan de slag bij concurrent ITV.

De topverdieners kostten de Britse openbare omroep vorig jaar ongeveer 25 miljoen euro, dat is ongeveer 4,5 miljoen euro minder dan het jaar voordien.

De lonen van de leden van de raad van bestuur daalden met een kwart. De BBC ziet de inkomsten dalen met 16 procent, nu de regering beslist heeft de overheidsbijdrage voor de openbare omroep gedurende zes jaar te bevriezen.