Uil laat zelfportret achter op glazen ruit

Als een vogel tegen een ruit vliegt, horen we meestal een tikkend geluid - zonder te weten wat voor vogel nu juist tegen het glas is gevlogen. De Britse vrouw Sally Arnold hoorde geen knal, toch wist ze perfect welke vogel tegen haar ruit was geknald.

De vrouw was niet thuis op het moment van de feiten, maar toen ze thuiskwam, zag ze het grote silhouet van een uil op haar raam staan. Op de foto is inderdaad te zien dat het om een uil gaat, want het silhouet bevat de snavel, de ogen en de veren van de uil.

Volgens vogelexperts is een specifieke poedersoort op het lichaam van de vogel hiervoor verantwoordelijk. De functie van dat poeder is om de groeiende veren van de vogel te beschermen.

"Eerst en vooral wilden we natuurlijk weten of de uil de botsing overleefd had", zegt Arnolds tegen de BBC. "We openden het raam om te controleren of het dier op de grond lag, maar de vogel was gaan vliegen."

Deskundigen van de Britse vogelbescherming bevestigen dat het wellicht om een bosuil gaat vanwege zijn grootte en de vorm en het feit dat deze vogels vaak in onze tuinen verblijven. "Ik denk niet dat de vogel een gemakkelijke tijd doormaakt", zegt Val Osborne van de vogelbescherming. "Toch lijkt het erop dat de vogel het heeft overleefd. Andere vogels hebben dat geluk vaak niet."

Meest gelezen