Verschillende doden bij explosies in Mumbai

De Indiase economische hoofdstad Mumbai is tijdens het spitsuur opgeschrikt door drie, bijna gelijktijdige explosies. Daarbij vielen volgens officiële bronnen zeker 21 doden en 113 gewonden. Het gaat zo goed als zeker om een aanslag.

Eén ontploffing vond plaats in de drukke Zaveri Bazaar, een andere een minuut later bij de opera en een derde nog iets later in het zuiden van de stad, zo meldt de BBC.

De ontploffingen vallen, volgens de BBC, samen met de verjaardag van Mohammad Ajmal Amir Qasab, de enige overlevende schutter van de aanslagen die in 2008 aan zowat 170 mensen het leven kostten in Mumbai.

Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een "gecoördineerde aanslag van terroristen". In de hoofdstad New Delhi werd intussen de hoogste alarmfase afgekondigd.