Zanger The Grass Roots overleden

Rob Grill, de leadzanger van de Amerikaanse rockgroep The Grass Roots, is op 67-jarige leeftijd overleden. Grill bezweek maandag aan de gevolgen van een hoofdletsel dat hij vorige maand opliep bij een val.

Robert Frank Grill maakte deel uit van The Grass Roots sinds 1967. De band, die een jaar daarvoor werd opgericht door Steve Barri en P.F. Sloan, scoorde al meteen een hit met "Let's live for today". Het nummer bereikte de achtste positie in de Amerikaanse Billboardlijst. Andere succesvolle songs van de band  zijn "Midnight confessions" en "Temptation eyes". The Grass Roots verkochten meer dan twintig miljoen platen wereldwijd.

De groep wisselde regelmatig van samenstelling, maar Rob Grill bleef een vaste waarde. The Grass Roots ging in 1975 officieel uit elkaar. Vier jaar later bracht Grill zijn eerste solo-album uit, getiteld "Uprooted", waarbij hij hulp kreeg van verschillende leden van Fleetwood Mac. Grill bleef zich tevens bezighouden met The Grass Roots en hij sloot zich dan ook geregeld aan bij reünies van de band.