"Hooligans niet welkom op Tomorrowland"

De gemeenten Boom en Rumst nemen bijzondere maatregelen om het dancefestival Tomorrowland op domein De Schorre in Boom rustig te laten verlopen. Hooligans en voetbalshirts worden geweerd van de festivalweide.

"Het is belangrijk dat Tomorrowland een dansfeest blijft. Mensen die komen om oude rekeningen te vereffenen, zijn niet welkom. Mensen die een stadionverbod hebben in het kader van de voetbalwet, zullen worden geweerd", zei burgemeester Patrick Marnef (Boom één).

Tomorrowland vindt dit jaar voor de 7e keer plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli iin Boom. Onder anderen Tiësto en Faithless zullen het beste van zichzelf geven op het festival.

Vorig jaar kwam het bijna tot een groot gevecht tussen supporters van twee verschillende voetbalteams.