Blushelikopter dropt lading op tv-reporter

Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien. En wie zich in de buurt van een brand begeeft, moet met twee dingen rekening houden: het gevaar van de vlammen zelf én het gevaar uit de lucht, in de vorm van bluswater uit een blushelikopter.

Tv-reporter Suzi Theodory bracht voor Time Warner Cable News verslag uit van een grote brand in het zuiden van Californië. Gehuld in brandwerende kledij wil ze zo dicht mogelijk bij de brandhaard komen om, zoals een goede journaliste, de situatie ter plekke zo goed mogelijk te beschrijven. Eenmaal ze in de buurt van de brandweerwagens staat, roept ze haar producer toe dat dit het moment is om live te gaan voor de zender NY1 News.

Voor het oog van de camera informeert Theodory de kijkers thuis over de brand, terwijl ze beelden laat zien van de rook en de brandweermensen die de brand bestrijden. In de achtergrond valt het geluid op van een naderende helikopter. In slechts enkele ogenblikken raakt het droge pak van de journaliste helemaal doorweekt door bijna 4.000 liter bluswater.

Suzi Theodory is te zwaar onder de indruk om haar verslag over de brand professioneel af te werken. Ze rent licht hysterisch van de ene plaats naar de andere plaats, terwijl ze nog nauwelijks uit haar woorden geraakt.

Televisiezender NY1 News heeft de beelden, die al snel hun weg vonden naar YouTube, van de filmpjessite weggehaald. Voorlopig blijft het onderstaande filmpje van de Italiaanse krant La Repubblica wel nog te bekijken.

lees ook