Circusolifanten zoeken even andere oorden op

In Schilde zijn dinsdag twee olifanten van het Oostenrijkse circus Belly Wien even buiten het domein geraakt waar het circus zijn tenten had opgeslagen. Na de feiten heeft het gemeentebestuur controleurs gestuurd.
De olifanten vertoonden woensdag hun kunsten tijdens de circusvoorstelling.

Het circus Belly Wien heeft begin deze week zijn tenten opgeslagen op een privéterrein aan de Turnhoutsebaan. Het gezelschap staat bekend om zijn voorstellingen met exotische dieren zoals olifanten, tijgers en zebra's.

Dinsdag merkte een voorbijgangster op hoe twee olifanten uit het circusdomein waren geraakt, ze zouden in een maïsveld gelopen hebben, in de richting van een woonwijk. Burgemeester Yolande Avontroodt (Open VLD) bevestigt dat de dieren buiten het domein waren geraakt en zegt dat de gemeente controleurs ter plekke heeft gestuurd.

"De politie en de inspectie dierenwelzijn zijn ter plekke geweest en hebben gisteren uitvoerig onderzoek verricht. Ze hebben kunnen vaststellen dat de olifanten en alle andere dieren nu wel degelijk goed beschermd zijn en goed afgesloten zitten, zodat dit zich niet meer kan herhalen", benadrukt de burgemeester.

Gisteravond heeft de dierenrechtenorganisatie Bite Back nog actiegevoerd tegen het circus Belly Wien. Bite Back wil het gebruik van dieren in het circus verbieden omdat het wreed en gevaarlijk is.