Dour Festival start in gietende regen

De 23e editie van het muziekfestival Dour Festival in Henegouwen is vanmiddag van start gegaan in de gietende regen. De Belgische band Romano Nervoso mocht de spits afbijten. Tot en met zondag staan er meer dan 200 groepen op de zeven verschillende podia van Dour Festival.

Voor het eerst in de geschiedenis van Dour Festival zijn alle combitickets en kampeerplaatsen uitverkocht in Dour. In totaal gingen 150.000 tickets de deur uit. 35.000 festivalgangers brengen de komende nachten door in een tent op een van de verschillende festivalcampings.

Muziekliefhebbers kunnen wel nog een dagticket kopen aan de kassa. Dour Festival heeft net als de voorbije jaren een bijzonder avontuurlijke affiche samengesteld, met acts uit de meest uiteenlopende genres.

"Je kunt hier heel toffe namen ontdekken, beginnende groepen ook, die dan later op grotere festivals nog terugkomen en daar headliner zijn", zegt Marc Steens van Dour Festival.

Tot en met zondag staan meer dan 200 groepen op een van de zeven podiums in Dour. Onder anderen Cypress Hill, I'm From Barcelona, Pennywise, House Of Pain, Suede, Drums Are For Parades en Duchess Says staan op de affiche.