Gehuchten rond Doel dreigen te verdwijnen

Inwoners van drie gehuchten rond Doel hebben een actiecomité opgericht. Ze vrezen dat ze net als de bewoners van Doel zelf moeten wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.

Twee weken geleden bleek uit een vertrouwelijk rapport dat ook de polders rond Doel worden ingekleurd als industriezone. Het gaat om een gebied van 1.600 hectare waar bijna 400 woningen staan. Een groot deel daarvan is al onteigend en staat leeg.

Nieuw is dat de drie gehuchten,Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen dreigen te verdwijnen. Daar wonen zo'n 60 gezinnen. Een actiecomité zal nu protestborden hangen en een petitie opstarten.

De gemeente Beveren steunt het comité en zal bewaar aantekenen tegen de plannen voor Rapenburg en Ouden Doel. Die gehuchten liggen in natuurgebied en dat is volgens de gemeente verenigbaar met bewoning.

Voor Saftingen liggen de kaarten minder goed. Dat ligt volgens het plan in dezelfde industrie- en havenzone waar ook Doel moet voor wijken. Daar zal de gemeente Beveren zich dan ook niet tegen verzetten.