Helft Opel-werknemers weer aan het werk

Een half jaar na de definitieve sluiting van Opel Antwerpen heeft de helft van de ontslagen werknemers een nieuwe baan gevonden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB die in Gazet Van Antwerpen staan.

Opel Antwerpen ging in december 2010 dicht. Eind juni hadden 1.295 van de 2.591 getroffen werknemers een nieuwe baan. Bij mensen jonger dan 50 jaar zijn 6 op de 10 weer aan de slag. Bij 50-plussers verloopt de uitstroom iets moeilijker, daarvan is 1 op de 4 intussen weer aan het werk.

"De mensen gaan in uiteenlopende jobs en uiteenlopende sectoren aan de slag", zegt VDAB-woordvoerster Anneke Ermon. "We zien dat vooral mensen die uitdrukkelijk gekozen hebben voor een knelpuntberoep als lasser of elektricien, zeer vlot aan werk zijn geraakt."

Ook bij de toeleveranciers van Opel Antwerpen, die in de nasleep van de sluiting moesten afslanken of sluiten, heeft ruim de helft van de werknemers een andere baan gevonden.

Voor de mensen die op dit moment nog werkloos zijn, is er nog altijd begeleiding.