Personeel Bekaert redt zoontjes collega

De zoontjes van Bruno Verschuere, werknemer bij staaldraadfabrikant Bekaert, zijn gered door Bruno's collega's. Xander (8) en Siebe (4) lijden namelijk aan ALD, een ziekte die de witte stof in de hersenen aantast.

De ziekte ALD is dodelijk als er niet snel een stamceldonor gevonden wordt. De kans dat iemand geschikt is als donor is slechts 1 op 50.000. Bruno Verschuere riep dan ook al zijn collega's bij Bekaert op om een bloedstaal te laten afnemen.

De werknemers sloegen de handen in elkaar en organiseerden een hulpactie. Meer dan vijfhonderd collega's en sympathisanten gingen in op de oproep en zowel voor Xander als voor Siebe werd een donor gevonden.

"Dit resultaat is ongelooflijk" zegt Bruno Verschuere. "Het medeleven van de collega's en het organiseren van de actie gaven ons steun en hoop. Dat er nu ook nog geschikte donoren gevonden werden voor onze twee kinderen, hadden we nooit durven dromen."