Recordaantal aangiften via Tax-on-web

Vandaag rond 18 uur heeft het aantal Belgen dat zijn belastingaangifte elektronisch ingediend heeft, de kaap overschreden van 2.160.328, het totaal na afloop van de deadline op 15 juli vorig jaar. Ook dit jaar moeten de aangiften voor morgen middernacht ingediend zijn.

Boekhouders en consultants die de elektronische aangiften voor rekening van hun klanten invullen, krijgen nog tijd tot 31 oktober. Die aangiften gebeuren ook via Tax-on-web, dus het is nog tot dan wachten op een definitieve eindbalans voor de onlinetoepassing. Financiën verwacht dat er uiteindelijk meer dan 3 miljoen mensen van het elektronische systeem gebruik zullen maken.

Veel mensen wachten tot het laatste moment om hun belastingaangifte in te dienen, zegt Francis Adyns van de federale overheidsdienst Financiën. Dat geldt niet alleen voor de papieren aangifte, waarvoor de deadline op 30 juni lag, maar ook voor elektronische aangiftes. Ondanks de drukte in de laatste dagen voor de deadline zijn er geen technische problemen geweest met Tax-on-web, zegt Adyns nog.

Tax-on-Web bestaat sinds 2003.