Recordaantal doden in Afghanistan in 2011

In Afghanistan zijn er in de eerste helft van dit jaar bijna 1.500 burgers omgekomen. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de oorlog in 2001. In Kandahar zijn vandaag opnieuw mensen omgekomen bij een aanslag op een moskee waar de broer van president Hamid Karzai werd herdacht.

Eerder deze week werd Ahmed Wali Karzai vermoord, de halfbroer van de president, die in Kandahar een belangrijke politieke functie uitoefende.

Op een plechtigheid voor Karzai's broer, waar de president niet aanwezig was, zijn vandaag twee aanslagen gepleegd. Daarbij zijn zeker vier mensen omgekomen en er vielen dertien gewonden. Het zou gaan om zelfmoordaanslagen.

Vandaag raakte ook bekend dat het aantal burgerdoden in Afghanistan in 2011 de afgelopen tien jaar nooit hoger lag.