Retroquiz - 15 juli

In deze quiz krijgt u elke dag 5 meerkeuzevragen over een nieuwsitem dat in het verleden op die dag plaatsvond. Er wordt wekelijks een verrassingsprijs weggegeven, en op het einde van de zomer zal de deelnemer met de hoogste score een iPad winnen. Hoe meer u deelneemt, hoe meer kans u heeft om een prijs in de wacht te slepen (zie uitleg schiftingsvraag onderaan op deze pagina)!

Versace neergeschoten in Miami

Het is vandaag 14 jaar geleden dat de Italiaanse modeontwerper werd vermoord voor zijn huis in de VS.

Weekprijs week 2

Op 16 juli zou Ginger Rogers 100 jaar geworden zijn. Daarom geven we deze week een dvd van de film "Top hat" weg, een van de films waarin ze schittert aan de zijde van Fred Astaire.

Schiftingsvraag: hoe lang duurt het om een nieuwsitem voor Terzake te draaien?

Bij een ex aequo wordt de winnaar bepaald aan de hand van een schiftingsvraag. Elke dag kan gegokt worden op die schiftingsvraag:

“Hoe lang duurt het om een nieuwsitem over het rookverbod in de Leuvense horeca voor Terzake te draaien?”

De klok begint te lopen vanaf het ogenblik dat de Terzakeploeg de VRT buitenrijdt tot het moment waarop ze de VRT weer binnenrijdt. Geef de tijd in uren, minuten en seconden.

Hoe vaker u deelneemt aan de quiz, hoe vaker u dus kunt gokken op de schiftingsvraag. Er wordt elke week een filmpje gepubliceerd waarin het productieproces van het nieuwsitem gevolgd kan worden, waardoor het gokken naar de schiftingsvraag gedurende de 8 weken steeds accurater kan gebeuren. Hiernaast staat het eerste filmpje al.