Stalker van Halle Berry pleit onschuldig

De Amerikaanse actrice Halle Berry werd de voorbije dagen belaagd door een stalker. De 27-jarige Richard Franco is opgepakt en riskeert drie jaar cel, maar tijdens een eerste hoorzitting in de rechtbank in Los Angeles heeft hij onschuldig gepleit.

"De man is in drie dagen tijd twee keer bij ons binnengedrongen. Hij heeft mij en mijn gezin geterroriseerd", meldt Halle Berry in een mededeling voor de rechtbank van Los Angeles. Berry woonde de hoorzitting niet bij omdat ze niet opnieuw geconfronteerd wou worden met de man.

Antony Franco pleitte onschuldig in de rechtbank. Op 27 juli moet Franco opnieuw voor de rechter verschijnen. Hij kan voorlopig vrijkomen na het betalen van een borgsom van 105.000 euro. Als hij op borg vrij zou komen, moet hij op een afstand van 90 meter blijven van de actrice en haar dochtertje.

Halle Berry is bekend van rollen in onder meer "Die another day", "X-Men", "Jungle fever", "Catwoman" en "Gothika". In 2002 won ze een Oscar voor beste actrice voor haar rol in "Monster's ball". Berry barstte toen in tranen uit toen ze haar gouden beeldje in ontvangst nam. De actrice heeft een dochter uit haar relatie met haar voormalige vriend Gabriel Aubry, Nahla Ariela Aubry.