Twee arrestaties in zaak gezonken cruiseschip

In Rusland heeft de politie twee mensen opgepakt in verband met het zinken van het cruiseschip Bulgaria op de Wolga-rivier. Het gaat om de directeur van het bedrijf dat het schip uitbaatte en een inspecteur.
Foto archief

Bij het onderzoek naar het ongeval is gebleken dat het schip (foto boven) te zwaar geladen was en in een slechte toestand verkeerde. De boot kwam zondag in een storm terecht en zonk in enkele minuten tijd. Meer dan 100 passagiers, bij wie 23 kinderen, raakten niet tijdig van het schip en verdronken. Tachtig mensen overleefden de ramp.

Volgens de onderzoekers was de boot gebouwd voor 140 passagiers en bemanningsleden, en waren er op het ogenblik van de ramp 208 mensen aan boord. De twee mannen die nu aangehouden zijn, worden ervan beschuldigd de veiligheidsregels met de voeten te hebben getreden. Ze kunnen daarvoor tien jaar cel krijgen.