"Onverwachte en onverhoopte zwangerschap"

De Franse presidentsvrouw Carla Bruni heeft in een interview met de krant Nice-Matin voor het eerst zelf haar zwangerschap bevestigd. "Onverwachte en onverhoopt", noemt de Franse first lady haar zwangerschap.
Nicolas Sarkozy en een duidelijk zwangere Carla Bruni wandelen langs het strand.

Foto's van de 43-jarige Bruni met een bollend buikje circuleren al langer, maar een officiële bevestiging van Bruni zelf of van haar man, president Nicolas Sarkozy, bleef voorlopig uit. Maar in een interview met Nice-Matin heeft Bruni het nu openlijk over haar zwangerschap. 

"Een onverhoopte en onverwachte zwangerchap", klinkt het in het interview. Eigenlijk, luidt het een beetje cryptisch, wou ze een nieuw album met chansons afwerken. Het lijkt erop dat Bruni met deze verklaring hoopt om de de kwatongen bij onze zuiderburen de mond te snoeren, die beweren dat de "blijde verwachting" van het voormalige model netjes samenvalt met de campagne van haar echtgenoot voor een tweede presidentstermijn.

Het staat nagenoeg vast dat Nicolas Sarkozy (56), ondanks zijn dalende populariteit, volgend jaar een gooi wil doen naar een tweede termijn in het Elysée. Om dat te bewerkstelligen zijn volgens kwatongen foto's en beelden van een gelukkig gezinnetje-met-baby meer dan welgekomen

Carla Bruni heeft echter, sinds zij in 2008 met "Sarko" in de huwelijksboot stapte, herhaaldelijk gezegd dat zij graag weer zwanger wou zijn. De in Italië geboren Bruni heeft al een kind -de nu tienjarige Aurélien- uit een vorig huwelijk. Ook voor Sarkozy is het vaderschap geen nieuwigheid: voor hij met Carla een koppel vormde, had hij al twee huwelijken -die drie kinderen voortbrachten- achter de rug.