"Toekomst van de openbare omroep is verzekerd"

De VRT is tevreden met de nieuwe beheersovereenkomst die vandaag met de Vlaamse regering werd afgesloten. "De openbare omroep kan de komende vijf jaar blijven inzetten op kwalitatieve programma's en diensten voor alle Vlamingen, op alle relevante platformen", klinkt het.

Volgens gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter heeft de VRT een aantal sterktes waarop ze kan voortbouwen. "De VRT heeft een breed en enthousiast publiek en de VRT levert ook kwaliteit. De uitdaging is nu om wat we hebben, vast te houden, maar ook onze maatschappelijke rol verder te versterken en te verdiepen", zegt ze.

"De beheersovereenkomst geeft duidelijk aan waar de meerwaarde van de openbare omroep zit: een VRT die meer dan ooit de Vlaamse samenleving in al haar diversiteit bereikt en weerspiegelt, een hoge kwaliteitsstandaard garandeert, die transparant is en gericht op samenwerking."

"De VRT krijgt opnieuw een perspectief en een gezonde ambitie. Voor creatieve mensen zijn inhoudelijke projecten heel belangrijk. En die liggen er nu."

"Ook onze vele kijkers, luisteraars en surfers kunnen tevreden zijn. We blijven een onderscheidend aanbod aanbieden op radio en televisie, maar ook online en mobiel. Ik denk dat een openbare omroep die gericht is op de toekomst ook aanwezig moet zijn op die nieuwe mediaplatformen."