Burgemeester schrijft brief aan kerkhofdieven

Luc Peetermans (CD&V), de burgemeester van Herselt, heeft een opmerkelijke brief gehangen aan de vijf kerkhoven in zijn gemeente. De afgelopen weken hebben dieven geregeld bloemstukken of beeldjes gestolen en de burgemeester vraagt hen om daarmee op te houden.

Een of meerdere onbekenden stelen geregeld bloemstukken op de kerkhoven in Herselt. Een familie werd al drie keer het slachtoffer.

Daarom richt de burgemeester zich nu in een brief rechtstreeks tot de dief of de dieven. "U schendt de rustplaats van de overledenen en raakt de nabestaanden diep in het hart. Het beste resultaat halen we als u stopt met deze wandaden tegen doden en hun nabestaanden. Het bespaart u de schande en een ander het leed", zo klinkt het in de brief.

"Ik hoop een beroep te doen op hun morele bewustzijn", vertelt de burgemeester. "Zo'n daad is extreem laf." Peetermans vraagt voorbijgangers en omwonenden nog om extra opmerkzaam te zijn en verdachte handelingen op de kerkhoven te melden.