Droogte in Afrika: help de slachtoffers

De Hoorn van Afrika wordt getroffen door zeer ernstige droogte. Meer dan 10 miljoen mensen in Kenia, Ethiopië, Djibouti en Somalië worden getroffen door hongersnood, de ergste in 60 jaar. Tienduizenden mensen zijn al op de vlucht geslagen.

Verschillende hulporganisaties in ons land die in de regio actief zijn, zamelen geld in voor het getroffen gebied. Er is een gemeenschappelijk rekeningnummer: 000-0000012-12 van het Consortium 12-12.

U kunt ook de afzonderlijke organisaties helpen door een bijdrage te storten op volgende rekeningnummers:

Van 5 tot en met 31 augustus kunt u ook een bijdrage leveren door een sms'je te sturen naar het nummer 4666, met de vermelding "RK" van Rode Kruis. Per sms draagt u 1 euro bij. De telecomoperatoren storten het geld integraal door naar het hulpfonds van het Rode Kruis.