Forse investeringen in Punch Powertrain

Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden breidt uit en neemt daarvoor 70 medewerkers vast in dienst. Punch Powertrain produceert automatische versnellingsbakken.

Door de toenemende autoverkoop in onder meer Azië is de vraag naar automatische versnellingsbakken gestegen. Punch Powertrain verwacht dat in Sint-Truiden dit jaar 110.000 versnellingsbakken gebouwd zullen worden.

Er wordt dan ook fors geld gepompt in de fabriek in Sint-Truiden. Dit jaar is al voor 8,2 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe machines en een eigen testbaan rond de site. Er zijn al 22 nieuwe mensen in dienst genomen, 38 tijdelijke werknemers en 24 uitzendkrachten krijgen een vast contract aangeboden. Een 40-tal vacatures staan nog open.

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden werken momenteel 260 mensen.